Rogaland A-senter - En del av Kirkens Bymisjon
ROGALAND A-SENTER
Behandlings- og kompetansesenter
for rusrelaterte vansker
logo-kbm
12.08.2011
Marit Vasshus

Kulturopplevelser for pasienter i rusbehandling

Rogaland A-senter arrangerer kulturturer for pasienter som er innlagt til rusbehandling, og denne uken pasienter ved Avrusingsavdelingen for første gang på et slikt arrangement på Ustein Kloster, Mosterøy nord for Stavanger. -Dette tilbudet gir frihet for avdelingens skjermende rammer og sosial ferdighetstrening. Dermed er det en god start til det videre behandlingsforløpet, sier Joe Farah som er avdelingsleder på Avrusingsavdelingen.
De fleste pasienter vil være enig i at livet i rusens verden inneholder mye kaos og larm. Klostermurer er reist for å beskytte mot akkurat dette, og derigjennom skape et fredet rom, selv om 1200-tallets augustinermunker ikke hadde vår tids pasienter i tankene. Mye av denne freden er fortsatt merkbar i selve bygningene. Klosteret ligger dessuten i vakre, landlige omgivelser ut mot storhavet, ca 20 km fra Stavanger.

Erfaringen fra besøket viser at pasienter er minst like interessert i kulturopplevelser som gjennomsnittsbefolkningen, når virksomheten legger forholdene til rette for at de kan delta. Pasientene var fornøyde, og kunne tenkt seg at turen gjerne kunne vart lenger.

Rogaland A-senter har over lengre tid arrangert slike turer også for pasienter ved Behandlingsavdelingen, som en del av et totalt behandlingstilbud.
[Pane3]
utstein kloster 11 oktober 2005 124
[/Pane3]