Telefon 
51 72 90 00
Besøksadresser: 
Poliklinikk
Behandlings - og Avrusingsavd.
Gravide- og småbarnsavdeling
Administrasjon

Dusavikveien 216
4028 Stavanger - kart
 
Kompetansesenter rus
Møkstertunet - Bygg 4
Skogstøstraen 37
4029 Stavanger - kart
 
Poliklinikk, avd. Bryne 
Hetlandsgt. 9
Forum Jæren - kart
Postadresse
Dusavikveien 216, 4028 Stavanger
07.01.2008

Å reparere dagen derpå er farlig

Tolv prosent blant unge mellom 20 og 29 år drikker alkohol dagen etter en fest for å lindre bakrusen. Dette viser en undersøkelse gjort av Synovate MMI for Sosial - og helsedirektoratet. - Skremmende mener lege som driver rusbehandling.
Et antall på 1001 personer fra 20 år og oppover har blitt spurt om deres alkoholvaner. I aldersgruppen 20 - 29 år svarte 12 prosent av de har opplevd at de ikke klarer å slutte å drikke når de først har begynt. 41 prosent svarer at de i løpet av siste året har drukket så mye at de ikke husket hva som skjedde kvelden før. Lege Ola Jøsendal er bekymret.

Negativ sirkel
-Mange personer som er til behandling på Bergensklinikkene har vært alkoholikere store deler av livet sitt. Alle forteller at det var et alvorlig steg da da de begynte å reparere dagen etterpå. Da kom de inn i en negativ sirkel som de måtte få hjelp til å komme ut av, sier Jøsendal.- At så mange reparerer dagen etter at de har drukket mye, viser at vi har et altfor høyt alkoholforbruk i samfunnet. Konsekvensen av å reparere dagen derpå er at man kun midlertidig blir kvitt tømmermenn, angst og ubehag. De samme symptomene  kommer med ny kraft dagen etterpå. Jo lenger man holder på, jo vanskeligere er det å komme ut av drikkemønsteret, ifølge lege Ola Jøsendal.

kilde: www.nrk.no